Общи условия на онлайн магазин

Общи условия

Условия за покупка и ползване на електронния магазин на Рени Фешън.

Условия за покупка и продажба на стоки, ползване на уебсайта и електронния магазин на Рени Фешън®

Настоящите общи условия формират взаимотношенията м/у Потребителите ползващи уебсайта www.renifashion.com и Рени Фешън®.

Всички изображения, снимки, описания на продукти и други, които са публикувани и можете да намерите в сайта www.renifashion.com са предмет на авторско право. Копирането, употребата и ползването им без изричното съгласие на автора е в нарушение на Закона за авторското право и сродните такива закони.


Условия за ползване.

Уебсайтът www.renifashion.com е електронен магазин за облекла и белъо , който е собственост на Рени Фешън®. Електронният магазин предоставя информация и предлага лесен и практичен начин за онлайн търговия, поръчки и закупуване на дрехи за бременни, дрехи за кърмачки и дрехи за макси дами, които се предлагат в електронния магазин. Предоставените по-долу Общи условия и изисквания осведомяват потребителите за техните права, защитата на лични им данни и задълженията при употребата на информация за услугите и продуктите които са дадени в онлайн магазина. Всеки един потребител трябва да изпълнява и да се съобразява с посочените Общи условия през цялото време от влизането до напускането на уебсайта.

Рени Фешън® гарантира за продуктите в електронния магазин и дава на разположение следната информация на клиентите:

1. Подробна информация за всеки един продукт както и реална снимка на модела. Нашият екип се опитва максимално точно да ви покаже цветовете на продуктите в сайта, но поради различната разделителна способност и характеристиките на дисплеите е възможно да има разминавания в цветовите гами и диапазони, за което Рени Фешън ® не носи отговорност.

2. Описание, детайли и особености на модела, както и предлаганите размери за всеки един продукт спрямо Българският държавен стандарт (BG).

3. Реалната продажна цена на всяка една стока за 1 брой, като всички останали разноски отнасящи се до доставката, куриерски, пощенски или друг вид транспортни разходи не са включени в цената и се заплащат допълнително.

4. Различните методи на плащане и доставка, както и условията посочени в договора.

5. Правата и задълженията на клиента, спрямо договора и Закона за защита на потребителите(ЗЗП). При какви обстоятелства потребителят може да се отрече от договора и да върне закупената от него стока обратно на продавача.

6. При направени поръчки на стойност над 80 лв. всички транспортни разходи или тези свързани с доставката са за сметка на Рени Фешън®. Доставката ще бъде извършена от куриерска фирма избрана от Рени Фешън®. Ако клиента желае използването на друга куриерска фирма, то той заплаща разходите за доставката.


Поръчка и покупка.

Запитване, поръчка и покупка може да се направи от онлайн магазина, където е предоставена информация с кратко и подробно описание на стоката, цена и снимков материал. Дадената цената за продукта е за една бройка и е във Български лева(BGN), като не са включени разходите по плащането и цената за доставка - ако има такива. При избора и определянето на размер на продукт от сайта, размерът е в съответствие с Българският държавен стандарт(BG). Всички други дадени размери (EUR, USA , UK) могат да се ползват само за сравнение спрямо Българския стандарт.

Моля, прочетете внимателно информацията в описанието на избрания от Вас продукт, за да сте сигурни, че сте направили правилния избор. Проверете всички детайли по отношение на модела, материала от който е изработен артикула, както и номерацията при избор на дрехи за бременни, дрехи за кърмачки или дрехи за макси дами.

За да може поръчката да е реална и да се обработи от системата, клиента трябва да се регистрира като попълни персоналните си данни в регистрационната форма на сайта. Регистрацията в сайта юридически има силата на договор за осъществяване и закупуване на услуга или стока.

След като подбраните от Вас продукти са прибавени в пазарската Ви кошница, трябва да натиснете бутона „купувам”, след което автоматично ще бъдете пренасочени към друга страница за потвърждаване на поръчката и извършване на регистрация. Там ще трябва да попълните следната информация: име, адрес за доставка, актуален телефон и e-mail за потвърждаване на поръчката, личните си мерки и допълнителни данни свързани с доставката при необходимост.

За удобство и поради спецификата на вашето тяло има допълнителни полета където можете да посочите личните си мерки, които ще се запазят и могат да се използват отново в по-късен етап или при следваща поръчка. Също така посочените от Вас мерки ще се вземат под внимание от нашите специалисти и те ще могат да ви съдействат при покупка и определяне на най-правилният и точен за Вас размер.

Наш представител ще се свърже с вас по e-mail или по телефона за финално потвърждаване на поръчката. Непотвърдени поръчки от клиента по e-mail или телефон до 48 часа (2 работни дни) ще бъдат анулирани.

С изпращането и потвърждаването на поръчката, Потребителя се съгласява с горе упоменатите условия, които имат силата на договор.

Рени Фешън® гарантира , че попълнените от Вас лични данни в регистрационната форма са защитени и няма да бъдат използвани от трети лица или да попаднат в интернет пространството с цел злоупотреба както и по други причини.

Всички попълнени от Вас лични данни ще бъдат единствено и само ползвани от Нас за окончателно потвърждаване и изпращане на поръчаните от Вас продукти, или при необходимост за връщането или подмяната на стоките.


Доставка и плащане

Поръчки в онлайн магазина се приемат и генерират 24 часа в денонощието, 7 дни в седмицата. Всички направени поръчки и доставки се обработват и обслужват от Понеделник до Петък, в часовият диапазон от 09:00 ч. до 17:00 ч. Във всички останали случай за поръчки направени, в почивни дни Събота и Неделя, както и по време на официални празници, обработката и доставката става след това при първа възможност в работните дни. Доставките се обслужват до всички населени места обслужвани от куриерските фирми Еконт Експрес и Лео Експрес. Поръчаният от потребителя продукт ще бъде доставен на посоченият адрес за доставка или офис на куриерите до 7 работни дни при плащане по банков път или срещу наложен платеж, или до 14 дни при изработка на поръчка след предварителна уговорка с клиента.

- При плащане по Банков път, получателя трябва предварително да заплати цената на генерираната поръчка, като доставката се заплаща на място при получаване на продукта. След потвърждаване на банковият превод, ние ви изпращаме поръчката на посоченият адрес за доставка.

- При плащане на продукта с наложен платеж чрез куриерска фирма, доставката се заплаща от получателя в момента на получаване на пратката. Цената за доставка която се заплаща при получаването на поръчката включва транспорт, опаковка и таксите свързани с услугата наложен платеж.

За да получите повече информация, за цените и сроковете на доставката до Вашия адрес или най-близкият офис на куриерите, моля посетете сайтовете на куриерите с които работим или се свържете с нас по телефона.

Еконт Експрес – кликнете с мишката ТУК;

Лео Експрес – кликнете с мишката ТУК;


Всички доставки с Еконт Експрес са с -10% отстъпка до офис на куриерите или до адрес на клиента.

Всички доставки с Лео Експрес са с фиксирана цена от 5,10 лв. без значение до офис или до адрес на клиента.


Отказ на доставка и рекламации

Моля да обърнете внимание, че преди да ви изпратим продукта, ние го проверяваме изцяло и обстойно за правилна изработка и фабрични дефекти.

Според ЗЗП и ЗЕТ потребителя може да направи рекламация в следните случаи: дефекти на стоката, констатирани липси, несъответствие с обявения размер или търговска марка.

Потребителя има право да върне закупен от него продукт или стока в рамките на 14 работни дни от датата на закупуването. За да направи това продукта трябва да е в оригиналната си опаковка, с прикачени етикети, да не е с нарушен търговски вид и без следи от употреба (носене, пране, гладене, миризми от парфюми, петна и други), в съответствие с разпоредбите на чл. 55 от ЗЗП.

Връщането на продукта става след като клиента предварително ни уведоми по e-mail, като се посочва още и номерът на поръчката, телефон за връзка с вас, обратен адрес за доставка и причината за връщането на продукта. На посоченият от Вас e-mail адрес ще получите отговор от наша страна, както и адреса на който да върнете продукта, при необходимост наш сътрудник ще се свърже с вас по телефона.

Връщането на продукта на посоченият от нас адрес трябва да  стане с пощенска или куриерска услуга, която може да проследи пратката, и от която можете да получите обратна разписка. Клиентът носи отговорност за продукта до пристигането му обратно при нас.

Всички транспортни, пощенски или куриерски услуги при връщането се заплащат от Потребителя.

След като получим продукта обратно на посоченият от нас адрес и след щателна проверка на стоката, стойността на продукта която сте заплатили (без първоначалните куриерски или пощенски разходи, както и тези за връщането на продукта) ще Ви бъде изпратена чрез пощенски запис, куриер или по банков път.

Не се възстановява стойността на продукти и може да ви бъде отказана замяна, ако при връщането им на посоченият от нас адрес, не са спазени посочените по-горе условия.

Всички разходите при подмяна на дрехите са за сметка на клиента, освен в случаите при които подмяната на продукта е в следствие на допусната грешка от страна на Рени Фешън®.

Всички описани условия за: Поръчка и покупка, Доставка и плащане и Отказ на доставка и рекламации от нашият онлайн магазин са съобразени с изискванията и условията посочени в Закона за защита на потребителите (ЗЗП) и Закона за електронна търговия (ЗЕТ).


Приятно пазаруване в новия електронен магазин на Рени Фешън®


Изработка на онлайн магазин, оптимизация за google и дигитален маркетинг от www.WebIdeaBG.com