Каква храна да консумирате, за да кърмите без проблеми !
Каква храна да консумирате, за да кърмите без проблеми !
25 Sep
0

Каква храна да консумирате, за да кърмите без проблеми !

Posted By: Рени Фешън ПРОЧЕТЕНА: 875

Какво да ядете, за да имате кърма?

Съществуват много различни мнения и суеверия относно начина на хранене на майките, за да е кърмата богата и хранителна и в достатъчни количества за бебенцата им.

Още преди от бабите и прабабите ни е останало мнението, че кърмещите майки трябва да се хранят често, да ядат всичко и то по-много. Така според тях кърмата ще е много полезна, богата на вещества и в големи количества. 

Това в днешно време се оказва доста грешна тактика. Съветите на докторите са да не се променя рязко и изведнъж начина Ви на хранене, защото няма да доведе до нищо хубаво и само може да Ви навреди.

Вярно е, че кърмата зависи от напитките и храните които организма Ви си набавя, но всичко става естествено и не са необходими супер усилия от Вас. Количеството течности, поети за денонощие трябва да е около три литра – вода, прясно изцедени сокове, супи, чайове или мляко. 

Необходимо е да използвате здравословни храни, да не се подлагате на диети и гладувания, и разбира се да не се тъпчете.

Когато кърмите, цялата енергия, от която се нуждае вашето бебе, идва от вашия организъм, което означава, че ще са ви необходими малко повече калории от обикновено. Храната трябва да е вкусна и разнообразна. Избягвай силните подправки, солта, лютото, черния пипер. Препоръчително е храната да се приема на по-малки порции половин час преди кърмене.

Ето какви храни е хубаво да имате в дневното си меню за да осигурите най-добрата и хранителна кърма за бебето си.

Плодове и зеленчуци

Най-добре е да кърмите Пролетта или Лятото, защото тогава има голям избор и разнообразие на всякакъв вид пресни и свежи зеленчуци и плодове.
Направете дневното си меню разнообразно и яжте всеки ден различни видове зеленчуци и плодове. Опитайте се да избягвате цитрусовите плодове, въпреки че са много вкусни и примамливи, защото са обработвани с всякакви медикаменти и химикали за да успеят да стигнат до нашите ширини. Внимавайте с количествата на плодовете които разстройват, като грозде, смокини, сливи, защото може да се отразят не само на Вас, но и на бебчето.

Сирена, кашкавал и сусамени семена

Тук препоръчителни са: сиренето, киселото мляко, изварата и кашкавала. Употребата на тези продукти във Вашето ежедневно меню е задължително, защото костите на бебето зависят от калция, а в тези храни калция е в изобилие.

Продукти и храни богати на омега-3 мастни киселини

Тук са подходящи всички рибни продукти и ястия, като трябва да избягвате сушито и риба тон, защото те не са полезни по време на бременност и при кърменето.

Варива, ориз и черен или пълнозърнест хляб

Консумирайте ориз и варива но не прекалявайте, защото разграждането им изисква по-дълго време в сравнение с другите храни. Яжте пълнозърнест и черен хляб, защото съдържат по-полезни вещества и са с по-полезни качества, в сравнение с белият хляб.

За доброто и бързо усвояване на храната е нужно тя да се поема по малко, често и към балансираното хранене да се прибавят много течности плюс активно движение.


Още интересни статии свързани с бременността и кърменето можете да прочетете в нашия сайт ReniFashion.

Интересна информация и факти относно кърменето можете да откриете в Уикипедия.


Видео с дрехи за кърмачки от Рени Фешън

ОЩЕ ПУБЛИКАЦИИ
КОМЕНТАРИ
НАПИШЕТЕ КОМЕНТАР

Изработка на онлайн магазин, оптимизация за google и дигитален маркетинг от www.WebIdeaBG.com