Каква храна да консумирате, за да кърмите без проблеми !
Каква храна да консумирате, за да кърмите без проблеми !
25 Sep
0

Каква храна да консумирате, за да кърмите без проблеми !

Posted By: Рени Фешън ПРОЧЕТЕНА: 440

Съществуват много различни мнения и суеверия относно начина на хранене на майките, за да е кърмата богата и хранителна и в достатъчни количества за бебенцата им.


Още преди от бабите и прабабите ни е останало мнението, че кърмещите майки трябва да се хранят често, да ядат всичко и то по-много. Така кърмата ще
е много полезна, богата на вещества и в големи количества.
Съветите на докторите са да не се променя рязко и изведнъж начина Ви на хранене, защото няма да доведе до нищо хубаво и само може да Ви навреди.
Вярно е, че кърмата зависи от напитките и храните които организма Ви си набавя, но всичко става естествено и не са необходими супер усилия от Вас.

Необходимо е да използвате здравословни храни, да не се подлагате на диети и гладувания, и разбира се да не се тъпчете.


Ето какви храни е хубаво да имате в дневното си меню за да осигурите най-добрата и хранителна кърма за бебето си.

Плодове и зеленчуци

Най-добре е да кърмите Пролетта или Лятото, защото тогава има голям избор и разнообразие на всякакъв вид пресни и свежи зеленчуци и плодове.
Направете дневното си меню разнообразно и яжте всеки ден различни видове зеленчуци и плодове.Опитайте се да избягвате цитрусовите плодове, въпреки че са много вкусни и примамливи, защото са обработвани с всякакви медикаменти и химикали за да успеят да стигнат до нашите ширини.

Сирена, кашкавал и сусамени семена

Употребата на тези продукти във Вашето ежедневно меню е задължително, защото костите на бебето зависят от калция, а в тези храни калция е в изобилие.

Продукти и храни богати на омега-3 мастни киселини


Тук са подходящи всички рибни продукти и ястия, като трябва да избягвате суши и риба тон, защото те не са полезни по време на бременност и при кърменето.

Варива, ориз и черен или пълнозърнест хляб

Консумирайте ориз и варива но не прекалявайте, защото разграждането им изисква по-дълго време в сравнение с други храни.
Яжте пълнозърнест и черен хляб, защото съдържат по-полезни вещества и са с по-полезни качества, в сравнение с белият хляб.


Интересна информация и допълнителни факти относно кърменето можете да откриете ТУК.


Видео с дрехи за кърмачки от Рени Фешън.

ОЩЕ ПУБЛИКАЦИИ
КОМЕНТАРИ
НАПИШЕТЕ КОМЕНТАР

Изработка на онлайн магазин, оптимизация за google и дигитален маркетинг от www.WebIdeaBG.com