Общи условия на онлайн магазин Рени Фешън

Условия за покупка и ползване на електронния магазин на Рени Фешън

Условия за покупка и продажба на стоки, ползване на уебсайта и електронния магазин на Рени Фешън®.

Настоящите общи условия формират взаимотношенията м/у Потребителите ползващи уебсайта www.renifashion.com и Рени Фешън®.

Всички изображения, снимки, описания на продукти и други, които са публикувани и можете да намерите в сайта www.renifashion.com са предмет на авторско право. Копирането, употребата и ползването им без изричното съгласие на автора е в нарушение на Закона за авторското право и сродните такива закони.


Определения

1. Продавач – „Рени Фешън” ЕООД (онлайн магазин „Рени Фешън®”).

2. Клиент/Потребител – всяко едно физическо или юридическо лице, или друга правна форма които ползват сайта по какъвто и да е начин.

3. Уебсайт/Сайт – електронна виртуална платформа за търговия със стоки и дрехи, ползваща домейните renifashion.com и reni-fashion.com, както и всички тяхни под домейни.

4. Потребителски акаунт – раздел от Уебсайта, съдържащ потребителско име и парола, които дават възможност на клиента да изпраща поръчка, но също така и съдържа информация за клиента.

5. Поръчка – комуникационен електронен документ между Доставчика и Клиента, представляващ форма чрез която Клиента заявява намерението си за закупуването на Стоки и/или Услуги през Уебсайта.

6. Стоки и Услуги – предмет който е част от договора за покупко-продажба през Уебсайта.

7. Промоция – всички търговски съобщения, които целят да популяризират дадена Стока и/или Услуга посочени от Продавача.

8. Договор – представлява договорна форма между Продавача и Купувача сключена от разстояние за покупко-продажбата на Стоки и/или Услуги от сайта, неразделна част от които са текущите Общи условия на сайта.

9. Съдържание – пълната информация на Сайта, която може да е достъпна през интернет връзка, чрез дадено устройство.

10. Бюлетин (newsletter) – вид информативно средство съдържащо различни данни за предлаганите Стоки и/или Услуги от Продавача, както и различни Промоции или Новини, изпращани периодично по електронен път чрез e-mail или SMS, като не ангажира Продавача и не обуславя отговорността му във връзка със съдържаната информация.

11. Бисквитки (cookies) – файлове, които се съхраняват временно на вашия хард диск и позволяват на сайта ни да разпознае компютъра ви следващия път, когато посетите нашият сайт.


Фирма „Рени Фешън” ЕООД, ще бъде наричана за краткост „Рени Фешън®”

Рени Фешън®, като администратор на лични данни, обработва и събира дадена информация за физическите и юридическите лица.

Администратора на лични данни е „Рени Фешън” ЕООД с ЕИК 148000872, като действия от името на администратора извършва Радка Градинарова.


Предмет на Общите условия

Общите условия уреждат отношенията във връзка с предоставянето на Стоки и/или Услуги от Рени Фешън® чрез уебсайта.


Условия за ползване

Уебсайтът www.renifashion.com е електронен магазин (съвкупност от интернет страници) за облекла белъо и продукти , който е собственост на Рени Фешън®. Електронният магазин предоставя информация и предлага лесен и практичен начин за онлайн търговия, поръчки и закупуване на дрехи за бременни, за кърмачки, дрехи за макси дами и бельо, които се предлагат в електронния магазин. Предоставените по-долу Общи условия и изисквания осведомяват потребителите за техните права, защитата на лични им данни и задълженията при употребата на информация за услугите и продуктите които са дадени в онлайн магазина. Всеки един потребител трябва да изпълнява и да се съобразява с посочените Общи условия през цялото време от влизането до напускането на уебсайта.

Рени Фешън® гарантира за продуктите в електронния магазин и дава на разположение следната информация на клиентите:

1. Подробна информация за всеки един продукт както и реална снимка на модела. Цветовете на всеки един продукт са указани в текстовете и/или в изображения прикъчени към тях. Нашият екип се опитва максимално точно да ви покаже цветовете на продуктите в сайта, но поради различната разделителна способност и характеристиките на дисплеите е възможно да има разминавания в цветовите гами и диапазони, за което Рени Фешън® не носи отговорност.

2. Описание, детайли и особености на модела, както и предлаганите размери за всеки един продукт спрямо Българският държавен стандарт (BG).

3. Реалната продажна цена на всяка една стока за 1 брой, като всички останали разноски отнасящи се до доставката, куриерски, пощенски или друг вид транспортни разходи не са включени в цената и се заплащат допълнително. Всички цени са валидни до изчерпване на наличните количества, като Рени Фешън® си запазва правото да променя цените, без да уведомява предварително своите клиенти.

4. Различните методи на плащане и доставка, както и условията посочени в договора.

5. Правата и задълженията на клиента, спрямо договора и Закона за защита на потребителите (ЗЗП). При какви обстоятелства потребителят може да се отрече от договора и да върне закупената от него стока обратно на продавача.

6. При направени поръчки на стойност над 80 лв. всички транспортни разходи или тези свързани с доставката са за сметка на Рени Фешън®. Доставката ще бъде извършена от куриерска фирма избрана от Рени Фешън®. Ако клиента желае използването на друга куриерска фирма, то той заплаща разходите за доставката.


Поръчка и Покупка

Запитване, поръчка и покупка може да се направи от онлайн магазина, където е предоставена информация с кратко и подробно описание на стоката, цена и снимков материал. Дадената цената за продукта е за една бройка и е във Български лева (BGN), като не са включени разходите по плащането и цената за доставка - ако има такива. При избора и определянето на размер на продукт от сайта, размерът е в съответствие с Българският държавен стандарт (BG). Всички други дадени размери (EUR, USA , UK) могат да се ползват само за сравнение спрямо Българския стандарт.

Моля, прочетете внимателно информацията в описанието на избрания от Вас продукт, за да сте сигурни, че сте направили правилния избор. Проверете всички детайли по отношение на модела, материала от който е изработен артикула, както и номерацията при избор на дрехи за бременни, дрехи за кърмачки, дрехи за макси дами или бельо.

За да може поръчката да е реална и да се обработи от системата, клиента трябва да се регистрира като попълни персоналните си данни в регистрационната форма на сайта. Регистрацията в сайта юридически има силата на договор за осъществяване и закупуване на услуга или стока.

След като подбраните от Вас продукти са прибавени в пазарската Ви кошница, трябва да натиснете бутона „купувам”, след което автоматично ще бъдете пренасочени към друга страница за потвърждаване на поръчката и извършване на регистрация. Там ще трябва да попълните следната информация: име, адрес за доставка, актуален телефон и e-mail за потвърждаване на поръчката, личните си мерки и допълнителни данни свързани с доставката при необходимост.

За удобство и поради спецификата на вашето тяло има допълнителни полета където можете да посочите личните си мерки, които могат да бъдат запазени по ваше усмотрение, за да се използват отново в по-късен етап или при следваща поръчка. Също така посочените от Вас мерки ще се вземат под внимание от нашите специалисти и те ще могат да ви съдействат при покупка и определяне на най-правилният и точен за Вас размер.

Наш представител ще се свърже с вас по e-mail или по телефона за финално потвърждаване на поръчката. Непотвърдени поръчки от клиента по e-mail или телефон до 72 часа (3 работни дни) ще бъдат анулирани.

С изпращането и потвърждаването на поръчката, Потребителя се съгласява с горе упоменатите условия, които имат силата на договор.

Рени Фешън® гарантира , че попълнените от Вас лични данни в регистрационната форма са защитени и няма да бъдат използвани от трети лица или да попаднат в интернет пространството с цел злоупотреба както и по други причини. Всички попълнени от Вас лични данни ще бъдат единствено и само ползвани от Нас за окончателно потвърждаване и изпращане на поръчаните от Вас продукти, или при необходимост за връщането или подмяната на стоките.

При поръчка и покупка на Подаръчен ваучер, ще получите уведомителен e-mail или обаждане по телефона от наш представител. Покупката на дрехи и продукти с помощта на ваучер става само след предоставяне на ваучера или копие от него. При онлайн покупки с Подаръчен ваучер наш сътрудник може да изиска допълнителна информация и лични данни свързани с удостоверяването на истинноста на Потребителя ползващ тази услуга. Валидността на Подаръчните ваучери е 2 месеца, асвен ако изрично не е упоменат друг срок при промоции или разпродажби, като информацията трябва да е посочеа или записана на Ваучера.


Доставка и Плащане

Поръчки в онлайн магазина се приемат и генерират 24 часа в денонощието, 7 дни в седмицата. Всички направени поръчки и доставки се обработват и обслужват от Понеделник до Петък, в часовият диапазон от 09:00 ч. до 17:00 ч. Във всички останали случай за поръчки направени, в почивни дни Събота и Неделя, както и по време на официални празници, обработката и доставката става след това при първа възможност в работните дни.

Доставките се обслужват до всички населени места обслужвани от куриерските фирми Еконт Експрес и Спиди.

Поръчаният от потребителя продукт ще бъде доставен на посоченият адрес за доставка или офис на куриерите до 7 работни дни при плащане по банков път или срещу наложен платеж, или до 14 дни при изработка на поръчка след предварителна уговорка с клиента.

- При плащане по Банков път, получателя трябва предварително да заплати цената на генерираната поръчка, като доставката се заплаща на място при получаване на продукта. След потвърждаване на банковият превод, ние ви изпращаме поръчката на посоченият адрес за доставка.

- При плащане на продукта с наложен платеж чрез куриерска фирма, доставката се заплаща от получателя в момента на получаване на пратката. Цената за доставка която се заплаща при получаването на поръчката включва транспорт, опаковка и таксите свързани с услугата наложен платеж.

За да получите повече информация, за цените и сроковете на доставката до Вашия адрес или най-близкият офис на куриерите, моля посетете сайтовете на куриерите с които работим или се свържете с нас по телефона.

Еконт Експрес – кликнете с мишката ТУК;

Спиди – кликнете с мишката ТУК;


Всички доставки с Еконт Експрес са с -10% отстъпка до офис на куриерите или до адрес на клиента.

Всички доставки със Спиди са с -15% отстъпка до офис на куриерите или до адрес на клиента.


Рекламен Бюлетин и съобщения до Клиента

1. Приемайки общите условия на сайта, както и при всяка направена поръчка, Клиента изразява съгласието си за получаване на данни за статуса на поръчката си чрез e-mail, SMS или телефонно обаждане.

2. В отделна форма всеки Клиент може да изрази съгласието си за получаване на рекламни или информационни Бюлетини (Newsletter) от Рени Фешън®

3. Отказа за получаването на Бюлетин (Newsletter) , може да се изрази по всяко време от Клиента, от неговият потребитески акаунт, използвайки специален линк или по e-mail.

4. Отказът за получаване на Бюлетин (Newsletter), не означава автоматичен отказ от дадено съгласие за сключване на настоящият договор.

5. С предоставянето на данните си на Продавача (име, фамилия, e-mail, телефон, адрес, лични мерки и други), Клиента дава изрично съгласието си служители на Рени Фешън® и/или трети лица партньори на Рени Фешън® и/или доставчици на куриерски услуги да се свързват с него.

6. Сайтът „Рени Фешън” си запазва правото да подбира аудиторията и Клиентите си към която да изпраща Бюлетините си, както и да премахне от базата си данни Клиент който е дал съгласието си за получаване на Бюлетините.

7. Всеки един Клиент носи отговорност за опазване и поверителността на паролата и акаунта си, като Потребителите са изцяло отговорни за всички действия които се извършват през техния акаунт или парола. Добра практика е Клиента да се отписва от акаунта си в края на всяка сесия, след като натосне бутон „ИЗХОД”.


Отказ на доставка и рекламации

Моля да обърнете внимание, че преди да ви изпратим продукта, ние го проверяваме изцяло и обстойно за правилна изработка и фабрични дефекти.

Според ЗЗП и ЗЕТ потребителя може да направи рекламация в следните случаи: дефекти на стоката, констатирани липси, несъответствие с обявения размер или търговска марка.

Потребителя има право да върне или замени закупен от него продукт или стока в 14 дневен срок считан от датата на закупуването или от датата на получаването на продукта от куриерска фирма или офис, съгласно чл.50 т.2а и т.2б от ЗЗП. За да се възползва от това си право Потребителят, продукта трябва да е в оригиналната си опаковка, с прикачени етикети, да не е с нарушен търговски вид и без следи от употреба (носене, пране, гладене, миризми от парфюми, петна и други), в съответствие с разпоредбите на чл. 55 от ЗЗП.

Връщането на продукта става след като Потребителя предварително ни уведоми по e-mail преди изтичането на 14 дневния срок считан от датата на закупуването или от датата на получаването на продукта по чл.50 от ЗЗП, като се посочва още и номерът на поръчката, телефон за връзка с вас, обратен адрес за доставка и причината за връщането на продукта. На посоченият от Вас e-mail адрес ще получите отговор от наша страна, както и адреса на който да върнете продукта, при необходимост наш сътрудник ще се свърже с вас по телефона.

Връщането на продукта на посоченият от нас адрес трябва да стане с пощенска или куриерска услуга, която може да проследи пратката, и от която можете да получите обратна разписка. Клиентът носи отговорност за продукта до пристигането му обратно при нас.

Всички транспортни, пощенски или куриерски услуги при връщането се заплащат от Потребителя по чл.55 ал.2 от ЗЗП.

След като получим продукта обратно на посоченият от нас адрес и след щателна проверка на стоката, стойността на продукта която сте заплатили (без първоначалните куриерски или пощенски разходи, както и тези за връщането на продукта) ще Ви бъде изпратена чрез пощенски запис, куриер или по банков път в 14-дневен срок, считано от датата на уведомяване за решението на Потребителя. Разходите по изпращането на сумата чрез пощенски запис, куриер или по банков път са за сметка на Клиента.

Не се възстановява стойността на продукти и може да ви бъде отказана замяна, ако при връщането им на посоченият от нас адрес, не са спазени посочените по-горе условия.

Всички разходите при подмяна на дрехите са за сметка на клиента, освен в случаите при които подмяната на продукта е в следствие на допусната грешка от страна на Рени Фешън®.

Рени Фешън® не носи отговорност при забавяне на пратки от страна на куриерските фирми, поради влошени метеорологични условия или друга причина, независеща от Рени Фешън®.

Всички описани условия за: Поръчка и покупка, Доставка и плащане и Отказ на доставка и рекламации от нашият онлайн магазин са съобразени с изискванията и условията посочени в Закона за защита на потребителите (ЗЗП) и Закона за електронна търговия (ЗЕТ).


Политика за защита на личните данни

Администратора на лични данни е „Рени Фешън” ЕООД с ЕИК 148000872, като действия от името на администратора извършва Радка Градинарова. Повече отностно нашата Политика за защита на личните данни, можете да прочетете ТУК.


Обработка и събиране на лични данни

Личните данни са информация, която служи за идентификация на Клиента, т.е. име, фамилия, адрес, e-mail, пощенски адрес, телефон, IP адрес. Рени Фешън® не събира лични данни от вас, освен ако вие не ги предоставите в специални случаи, например когато правите поръчка.


Съхраняване и използване личните данни

Рени Фешън® може да използва личните ви данни само и единствено за целите на управление на Сайта, за да ви даде достъп до спецфична информация или за връзка с вас. Рени Фешън® няма да подава вашите лични данни на трети страни. Служителите на Рени Фешън® са длъжни също да опазват поверителността на вашите данни и да спазват споразумение за разкриване на поверителна информация.


Свобода на избора

Вие контролирате информацията, която предоставяте за себе си на Рени Фешън®. Ако изберете опцията да не споделите тази информация, е напълно възможно да нямате достъп до някои области на сайта на Рени Фешън®.


Автоматично записвана информация

Когато осъществявате достъп до сайта на Рени Фешън®, автоматично се записват някои общи не лични данни като: използван Интернет браузър, брой посещения, средно прекарано време в сайта, разгледани страници и други. Тази информация не е като част от регистрацията и се използва само от Рени Фешън®, за да преценим доколко е привлекателен нашият сайт и да подобрим съдържанието и функционалността му. Вашите данни не се обработват повече, нито се предават на трети страни.


Бисквитки

Бисквитки или както ги наричат още „cookies” са малки текстови файлове, които се съхраняват временно на вашия хард диск и позволяват на сайта ни да разпознае компютъра или устройството ви следващия път, когато посетите нашата Интернет страница. Рени Фешън® използва Бисквитки единствено и само, за да събира информация относно използването на нашия сайт. Повече за Бисквитките можете да прочетете ТУК.


Сигурност

Рени Фешън® отдава голямо значение за сигурността на личните ви данни. Вашите данни се защитават съвестно от загуба, унищожение, фалшификация и/или изопачаване, манипулация и неправомерен достъп или разкриване.


Връзки към други Интернет сайтове

Това изявление за защитата на поверителността се отнася за онлайн магазин "РЕНИ ФЕШЪН", който се разработва от „Рени Фешън“ ЕООД. Някои от страниците в този сайт могат да съдържат връзки към други доставчици или трети лица, които не прилагат изявлението за защита на поверителността.

Когато напускате нашият сайт: https://renifashion.com/, моля, потърсете и прочетете изявлението за поверителност на всеки друг сайт, който събира лични данни и информация.


Органи Регулиращи Дейността

Органите, регулиращи дейността на Рени Фешън® са Комисия за защита на потребителя (КЗП) и Комисия за защита на личните данни (КЗЛД), със следните координати:

За КЗП:

Уебсайт: https://kzp.bg/kontakti

тел: 0700 111 22

email: [email protected]

адрес: гр. София, пл. Славейков, №4А, ет. 3, 4 и 6

За КЗЛД:

Уебсайт: https://www.cpdp.bg/

тел: 02/91-53-518

email: [email protected]

адрес: София 1592, бул. „Проф. Цветан Лазаров” № 2


Спасителна Клауза

Страните декларират, че в случай, че някоя от клаузите по настоящите Общи условия се окаже недействителна, това няма да въвлече в недействителност целия договор или други негови части. Недействителната клауза ще бъде заместена или заменена от повелителните норми на закона или установената практика.


Изменение на Общите Условия

Рени Фешън® се задължава да уведоми Потребителите за всяко изменение в настоящите Общи условия в срок от 7 дни, след настъпването на това обстоятелство, на даденият от Потребителя e-mail.

Когато Потребителят не е съгласен с измененията в Общите условия, той има право да се откаже от договора, без да посочи причина за това и без да дължи обезщетение или неустойка. За да упражни правото си, Потребителят следва да уведоми Рени Фешън® в срок от 1 месец след получаването на съобщението за изменение на Общите условия.

В случай че Потребителят не упражни това си право, да се откаже от договора по реда установен в тези Общи условия, се счита че изменението е прието без възражения от Потребителя.


Приложимо Право

По всички неуредени от настоящите Общи условия въпроси се прилагат разпоредбите на действащото законодателство на Република България.

Потребителите могат да използват Европейската платформа за онлайн решаване на спорове (ОРС), достъпна на http://ec.europa.eu/odr/ 

Това е единен портал за достъп, който позволява на потребителите и търговците в ЕС да уреждат възникналите споровете помежду си.


Дата на публикуване и последна редакция на Общите условия: 01.03.2022 г.

„Рени Фешън” ЕООД | „Рени Фешън®”, Всички права запазени