Безсънието по време на бременност
Безсънието по време на бременност
09 Apr
0

Безсънието по време на бременност

Posted By: Reni Fashion ПРОЧЕТЕНА: 1119

Липсата на сън при бременните.

Бременните усещат проблема свързан с липсата на сън още в началото.


Доста голям брой бъдещи майки страдат от безсъние, и това не е само в следствие от нарастването на корема или на бебчето в него. Всичко това е поради физическите и хормонални промени които настъпват в организма през този период. Влияние може да оказва и мърдането или движението на бебчето, но при повечето жени това е свързано по-скоро с приятни изживявания и моменти.

Мога със сигурност да потвърдя от собствен опит, че майката се създава и съзрява заедно с растежа и съзряването на бебчето в нея. Това влияе цялостно и би могло да ви донесе само повече положителни емоции. И в случай, че досега сте били неразумни и плахи в действията и решенията си, то сега ще надделява желанието за повече сигурност във всяко едно отношение.

Тук много успешно ще Ви помогне вашата половинка, който със сигурност вече е по-внимателен и доста по-грижовен и отговорен. Голяма роля за спокойствието и вътрешния Ви мир са добрите семейни отношения и създаването на домашен уют и комфорт.


Времето за почивка и сън при бременните си е един от основните показатели за доброто настроение, а кога не успявате да си доспивате и не отделяте достатъчно време за това, ставате раздразнителни и нервни.

Важно е да се знае, че бременните трябва да спят повече от нормалното, както и малките деца около 10 часа в денонощие.

Това е така защото те трябва да възстановят своите сили, а организма на бебчето оказва голямо влияние. За това всяка жена по време на този период трябва да се възползва от всеки един момент за почивка и сън.

Първоначално през първите месеци от бременността всички промените са видими само за вас. Съвсем скоро обаче, закръгленото коремче, и наедрелите гърди, ще започнат да ви издават към новото ви амплоа на бъдеща майка. В същото време и излъчването, което повярвайте ми няма да не остане незабелязано, ще зависи от добрият сън и почивка. Независимо от хормоналните бури, които бушуват в тялото ви и съпътстващите ги чести изблици на настроения, бременните жени пазят в себе си непознато до момента за тях спокойствие. На подсъзнателно ниво всяка бременна се стреми да осигури на растящия в нея живот възможно най-добрата, дори перфектната среда.


Разбира се, че не всичко преминава толкова идеално и по ноти. С напредването на бременността няма да може да спите вече добре по гръб или по корем, защото бебчето ще ви тежи. За това можете да използвате различни възглавници за упора и ще трябва лежите на една страна през повечето време.

Бременността е вашата възможност да отделите необходимото време за себе си – повече часове у дома, слушайки любима музика, плачейки на някой романтичен филм или просто почивайки си. За това добре планираният ден, освен различни упражнения и занимания трябва да включва и достатъчно време за почивка и релакс.

Запомнете, че добрият сън и усмивката са най-доброто оръжие за спокойна и красива бременност.


При нас можете да прочетете още интересна информация с полезни съвети относно бременността.


Видео ревю с дънки за бременни от Рени Фешън.

ОЩЕ ПУБЛИКАЦИИ
КОМЕНТАРИ
НАПИШЕТЕ КОМЕНТАР

Изработка на онлайн магазин, оптимизация за google и дигитален маркетинг от www.WebIdeaBG.com