Необходими съставки и витамини по време на бременността
Необходими съставки и витамини по време на бременността
27 Mar
0

Необходими съставки и витамини по време на бременността

Posted By: Рени Фешън ПРОЧЕТЕНА: 1256

Полезни храни и съставки за бременните

Един от най-хубавите и значими моменти за една жена е бременността, когато тя започва да мисли и да се грижи и за бебето си.

Доста е спорно дали трябва да се спазва определена диета и доколко е полезно това. За да получим необходимият отговор, трябва да знаем какво точно става с бебчето и бъдещата мама в периодите на бременността.Със сигурност можем да кажем, че трябва поне да се ограничавате и да водите някакъв хранителен режим, за да не напълнеете прекомерно.

По време на първите три месеца, се оформят мозъка и сърцето на детето в утробата. За това е много важно да се приемат достатъчно белтъци. Хормоните бушуват, което води до произвеждането на по-малко сок от жлъчката. За да се избегнат вродени патологични проблеми с бебето, е необходимо да се приема фолиева киселина, мед и цинк, както и витамини С и В. Много важно за изграждане на щитовидната жлеза на мъничето е набавянето и приемането на йод.

Добре е да консумирате много плодове и зеленчуци, особено по възможност ако са пресни и свежи. Няма по добро натурално средство за набавяне на витамини и съставки от прясната храна. За това тези от вас които са бременни по време на летните месеци могат да се насладят на това си предимство. Всички изброени съставки и витамини могат да се набавят с храната, но за да са сигурни и да няма допълнителни притеснения, лекарите изписват комплекс от витамини на бременните които да приемат допълнително.


По време на вторите три месеца, бременните трябва да си набавят още повече витамини и съставки които са необходими на бебето и спомагат за оформянето на очите, кожата и костите: калций, фосфор, фолиева киселина, както и витамини А, В12 и D. Тук освен плодовете и зеленчуците идват на помощ храните от животински произход, млечни продукти, риба и други.

Слънцето е един от основните източници на важният за всички витамин D, така че възползвайте се и не пропускайте разходките през слънчевите дни.

По време на последните три месеца от бременността са необходими въглехидрати, като е добре да не се приема люто и мазно, както и захар, бял хляб, алкохол и тн. Препоръчително е да се ядат леки храни и супи от зеленчуци. Тук определено вече трябва да сте нащрек и да не прекалявате, защото освен че вече сте накрая на своето дълго пътуване ''бременността'', сте много податливи на прищевките си.

Разбира се, че всичко е много лесно на думи, но за това и се опитваме да ви подскажем пътя като ви дадем необходимата информация.


Интересна информация и допълнителни препоръки относно диетите за бременни прочетете в Уикипедия.


Видео с рокли за бременни от Рени Фешън.

ОЩЕ ПУБЛИКАЦИИ
КОМЕНТАРИ
НАПИШЕТЕ КОМЕНТАР

Изработка на онлайн магазин, оптимизация за google и дигитален маркетинг от www.WebIdeaBG.com