Дънки за макси дами, любопитни факти и тенденции за тази година
Дънки за макси дами, любопитни факти и тенденции за тази година
19 Oct
0

Дънки за макси дами, любопитни факти и тенденции за тази година

Posted By: Рени Фешън ПРОЧЕТЕНА: 855

Дънки за макси дами модни трендове и любопитни факти

В модата постоянно навлизат и изчезват тенденции, но съществуват дрехи, които още при зараждането си стават универсални и са незаменима част от ежедневието и гардероба ни. Такива са дънките за макси дами, те са универсална и незаменима дреха. Със сигурност можем да считаме, че няма дама която да не харесва дънките или да не е обзавела гардероба си с чифт от тях. 

Ето малко история и факти за дънките и как са добили днешната си визия и вид:

Поява на дънките как и защо?

Денима или познатият на всички дънков плат от който се произвеждат всички дънкови изделия днес е бил известен още през 15-ти век.

Масовото производство и дистрибуция на дънковия плат идва доста по-късно в края на 19-ти век. Тогава произвеждани от памучен плат дънките се използвали за униформа на работниците. Белгиеца Ливай Щраус бил първия който изработил работни панталони от дебелия и груб плат,  независимо че се прехранвал шиейки палатки за златотърсачите.

Той дочул един ден как се оплакват работниците, че за седмица работните им панталоните се протъркват и късат. Така решил, че може да пробва да ушие работни панталони, използвайки здравия плат който употребявал за направата на палатките. Популярността и успехът му били невероятни и скоро той бил познат в цяла Америка с дънковите си панталони. Така и до днес с името му е свързана една от най-известните марки на Деним в световен мащаб - Levi's


Произхода на името джинси!

В края на 19-ти век дънковият плат се превозвал основно от Италианския град Генуа. Американците си имали свое произношение на името на града и вместо "Дженуа", те го произнасяли като "Дженс". Така, не след дълго всички наименували и произнасяли името на града като "Джинс". Следвайки това име започнали да наименуват плата, а малко и след това и изработените панталони "Джинс".

В началото дънките били само в кафяви нюанси

Познатите ни в наши дни дънки, са били в кафяви багри, а не в синия и познат ни цвят. Синьото идвало от специална боя с която обработвали плата, наречена "индиго". В тези години индиговата боя била евтина и затова станала основен цвят, но имала специфична особеност - оцветявали се само кръстосано везаните нишки. След всяко едно изпиране, сините дънкови панталони ставали все по-меки и се оформяли по тялото.

Същият ефект не се постигал с кафявата боя - дрехите оставали твърди и груби, за това и не били толкова популярни и използвани. В последствие кафявите дънки излезли от производството, а сините станали основни като цвят.

Детайлите и специфичността при дизайните не са случайни

През своята дълга история дънките нямат голяма промяна в дизайна и визията си. Цялостната им визия и до днес се дължи на практичността на работниците и златотърсачите, които са ги ползвали и за които са създадени дънките в началото. За това и дънките имат стегнат двоен шев, който дава необходимата здравина. Предните и задни джобове са проектирани и ползвани за съхранението на инструменти. Капсите били създадени и се поставяли за да заздравят шевовете по джобовете. Малкото джобче, което днес при повечето модели има декоративна цел, преди се е ползвало за съхранението на джобен часовник, който е бил много популярен аксесоар сред хората през този период.

Кои са модерните дънки за макси дами през тази година?

Тъй като дънките през последните години трайно са навлезли в модата и ежедневието ни, те са една неразделна част от гардероба на всяка макси дама. Поради тoзи факт винаги е необходимо да следваме модните трендове при денима.

Екипът на Рени Фешън винаги се стреми да ви предлага най-доброто, като следваме модата. Пазарувайте при нас и разчитайте на опита и моделите ни с дънки за макси дами.

Силуети при дънките модерни в момента:


- Правия силует дънки за макси дами

Правия модел дънки изглежда доста добре за по-едрите жени и е подходящ за съчетание с различни спортни обувки или маратонки. За предпочитане са по-тъмните нюанси.


- Скосения силует дънки за макси дами или тип “Цигара“

Скосеният силует дънки имат доста елегантна визия и не са за пренебрегване. Идеално си подхождат и съчетават с мокасини и обувки на високи токчета. Най-често срещаните в момента са с по-дълбока талия, като това за по-едричките дами е в плюс. През тази година се налагат тъмните цветове, в сравнение с предходни години, когато беше модерен по-светлият деним.


- Разкроения силует дънки за макси дами

Отиваме на другия полюс, където са разкроените силуети дънки. С тях трябва да внимавате и да не прекалявате, те са характерни за пълните дами с уличен стил на обличане. Експериментирайте, но се съобразявайте винаги с тялото си.


- Дънки за макси дами с дължина над глезените

Тези дънки бяха и в момента са предпочитан модел, особено актуални са при комбинации с обувки на високи токове и елегантни якета. Този вид дънки за едри жени са практични за по-високи жени, с оформени и хубави крака, понеже те наблягат на тях и ги подчертават. 


- Дънки за макси дами с апликации и бродерии

Във всички модни трендове свикнахме да виждаме разнообразни апликации или пъстри и бляскави бродерии. Тази година отново са на мода разнородните щампи, апликации или бродерии, както и вмъкнатите в тях перли, камъченца и други. За да сте модерни, но и в същото време много стилни, обърнете особено внимание в съчетанията с такива модели дънки. Разчитайте на изчистени и едноцветни блузи или туники, както и на по-семпли обувки и аксесоари.

Основната цел на екипът на Рени Фешън е да ви предложим най-добрите дрехи за макси дами, на разумни цени. Стремим да сме постоянно в крак с модата но никога не пренебрегваме и практичността. Важно уточнение е, че ние сме производители и можем да направим всеки един модел който предлагаме специално за Вас, в зависимост от тялото и мерките ви. Пазарувайте при нас и разчитайте на опита и креативността ни.

Изберете дънките за едри жени с марката Рени Фешън!

Много различни и интересни статии със съвети и препоръки от модните подиуми и от нашия екип, можете да прочетете във Блога на Рени Фешън.


Видео с дънки за едри жени можете да гледате в YouTube


Летни панталони и дънки за едри жени гледайте във Vbox7

ОЩЕ ПУБЛИКАЦИИ
КОМЕНТАРИ
НАПИШЕТЕ КОМЕНТАР

Изработка на онлайн магазин, оптимизация за google и дигитален маркетинг от www.WebIdeaBG.com