Диети при по-пълните жени или няколко изпитани японски хитрости за добър външен вид
Диети при по-пълните жени или няколко изпитани японски хитрости за добър външен вид
16 Dec
0

Диети при по-пълните жени или няколко изпитани японски хитрости за добър външен вид

Posted By: Рени Фешън ПРОЧЕТЕНА: 282

Изпитани Японски хитрости за добра фигура

Запомнете, че здравето е най-важно и всяко подлагане на диети води до липса на определени хранителни вещества и елементи в организма. Доста често диетите водят до други странични ефекти които в никакъв случай не са препоръчителни, като ниско кръвно и различни увреждания на жизнено важни органи. Много често пълните жени са склонни да се подлагат на експерименти разчитайки на хапчета за отслабване или подобни медикаменти които са още по вредни, само за да изглеждат „перфектно“.

След всичко казано досега, можем да отчетем и подчертаем следните факти: ефектите от диетите и особено когато приемате медикаменти за отслабване са краткотрайни, много скоро след като спрете диетите или приема на тези медикаменти килограмите се възстановяват, че дори и слагате малко отгоре.
Най-лесният и безопасен начин за да поддържате нормални килограми е здравословният режим на хранене и физическите тренировки. Предлагаме и даваме за пример едни от най-познатите ни женски феномени Японките.


Защо Японките не се подлагат диети?

Дамите от страната на изгряващото слънце са наистина невероятни със слаби фигури и необичайно добра форма до пределна възраст. На какво се дължи това? Имат ли някаква тайна? Подлагат ли се на някакви диети?
Отговорите на тези и други въпроси ще се опитаме да открием в следващите редове като ви посочим основните правила и трикове които Японките спазват.

Обилна закуска за добро започване на деня


Като правило закуската на Японците е много стабилна и важна за тях. При тях закуската е на почит, поради факта че зарежда тялото и организма им с необходимата му енергия за предстоящият дълъг ден. Основни съставки и ястия при закуската са: парче риба с омлет или яйца, ориз, зелен чай и тяхната супа със соево сирене „тофу“.
Повечето от нас пренебрегват закуската, но всички ние имаме необходимост от въглехидрати, за да играят ролята на двигател който ще ни задвижва при дневната ни активност, не зависимо от това дали говорим за интелектуален или физически труд. Основните продукти с помощта на които можем да си набавим тези елементи са: мюсли, овесени ядки, ориз, хляб и картофи.

Хората изпили няколко кафета, отивайки с празен корем на работното си място, напразно отслабват своя организъм. За предпочитане е да станете 30 минути по-рано, за да предоставите на своето тяло едно полезно и пълноценно сутрешно хранене. Много удачно е да закусите с пресни плодове, мляко и мюсли, ако пък не сте се събудили още, заложете на плодово мляко или си пригответе удачно хапване за работа.

Малка порция - но поднесена красиво


От количеството храна което изяждаме, зависи колко бързо ще остаряваме.
Японките са много праволинейни в това отношение, не ядат ненаситно и никога не преяждат, точно когато са заситени на 2/3 спират да консумират храна. В научните среди обяснението е просто, колкото по-малко се храним, толкова оксидантите и свободните радикали които се отделят от храносмилането са по-малко, а те до голяма степен са свързани със стареенето на клетките ни. По тази причина и порциите на ястията в Япония са наполовина по-малки от тези в Европейските държави, като препълнените чиния са смятани за отблъскващи. Освен количеството много важен фактор е и качеството на храната и продуктите, хранителните и свойства и качества, както и свежестта и.
При японките от голямо значение са вида на продуктите и структурата им да оказват максимално влияние на сетивата. При тях всяка съставка се приготвя отделно и се обръща голямо внимание на декорацията и начина на сервиране.

Сушито, най-популярната и полезна храна в Япония


Малките оризови и рибни късчета през последните няколко години завладяха света. Не само в големите и известни столици и градове, а буквално навсякъде можем да открием невероятно многообразие от ресторанти, предлагащи суши. Не зависимо от всичко Японките консумират доста повече риба и рибни продукти, в сравнение с нас и това е много положително за здравословното им състояние. Рибата стимулира възпроизвеждането на веществото серотин в мозъка, което оказва влияние за нашето психическо спокойствие и хармония. Още веществото серотин изолира и спира всякакви възпаления свързани със заболявания като артрита, ревматизма и колита.

Зеления чай символ на здравето


Зеления чай е основна традиционна напитка за Японците. Той има доказано въздействие, предпазвайки от различни сърдечни и ракови болести, въздейства благоприятно на работата на бъбреците, регулира мазните вещества в кръвта и действа успокоително при много възпалителни процеси. За това стартирайте деня с една чаша зелен чай, по възможност!

Наблегнете на движението в своето ежедневие


От голямо значение са движенията които извършваме ежедневно. Трябва да наблягаме и да се движим не по-малко от 1 час на ден, включвайки всякакви движения. Ние в своето забързано ежедневие до голяма степен сме се обездвижили. Японките извършват много физически движения дневно, ходят непрестанно пеш или използват колелета, вместо да пътуват с колите си, и наместо да използват асансьори, изкачват стълбите пеша.
Движението ни заобикаля в ежедневието и няма да ни коства толкова много, просто ни е необходим малък тласък. При хубаво време ползвайте колелото, за да отидете на работа. Слезте една спирка по-рано от автобуса и повървете пеша. Не използвайте ескалатори и асансьори а изкачвайте стълбите. В обедната си почивка вместо да си мързелувате и седите, излезте и повървете на въздух.

Балансирайте работата и свободното време

Всеизвестно е, че Японките работят до пределна възраст, но за сметка на това се приготвят грижливо и старателно за периода в който ще се посветят на достойна почивка. През цялото време жените запазват силни обществени връзки и контакти и така придобиват своя смисъл на живота, тъй наречения „икигай“. По този начин те се имунизират против самотата и депресиите, които биха могли да ги съпътстват през остатъка от живота им. Колкото повече узрява човек, толкова се научава да открива и разграничава истинските ценности в живота. Като най-важната измежду тях е достигането на точен баланс между работата и свободното време, както и между личния живот и работните ангажименти. За тях всеки който успее да достигне този баланс през периода на активния трудов живот, в по-късен етап при пенсионирането си ще се наслаждава на почивката и свободното си време.
Изцяло начина ни на живот и посоката в която сме го повели, допринасят до голяма степен за вътрешната ни хармония, а от там и за здравословното ни състояние. Затова не трябва да разчитаме на медикаменти и диети за да достигнем вътрешна и външна удовлетвореност.


Интересна информация и много модни съвети за пълни жени можете да намерите в сайта на Рени Фешън - https://renifashion.com


Видео ревю с дрехи за пълни жени от Рени Фешън

ОЩЕ ПУБЛИКАЦИИ
КОМЕНТАРИ
НАПИШЕТЕ КОМЕНТАР

Изработка на онлайн магазин, оптимизация за google и дигитален маркетинг от www.WebIdeaBG.com