Подготовка на дома и детската стая преди идването на бебчо!
Как да подготвим дома за идването на бебето?
01 Sep
0

Как да подготвим дома за идването на бебето?

Posted By: Рени Фешън ПРОЧЕТЕНА: 633

Подготовка на дома и детската стая преди идването на бебчо!


Подготовката на дома ни за бебето е едно от нещата, които повечето бъдещи родители оставят за последния момент. Това е и една от основните грешки които допускаме поради незнание или забързаното ежедневие в което живеем.
Тук ние от екипа на Рени Фешън ще ви дадем своите препоръки, за да са Ви от помощ при подготвянето на жилището за предстоящото идване на бебчето и да не доспускате най-често срещаните грешки при тази подготовка.

Още много полезни съвети и препоръки ще откриете в сайта ни - https://renifashion.com


Стаята на бебчето

Цялата подготовка и ремонтните дейности във вашият дом трябва да са приключили няколко седмици преди идването на новороденото Ви бебче. Наистина вариантите в които ремонтите да завършват в последният момент трябва да бъдат изключени и да се избягват.
Наличието на ново обзавеждане и нови мебели, изисква време за да се отмиришат от всякакви лепила и вещества, както и стаята трябва много добре да се проветри преди идването на новия член от семейството. Новородените бебета са много чувствителни към всички токсични и силно миришещи продукти, затова трябва да сте много внимателни при избора си на обзавеждане за стаята на бебчето. Имайте едно наум, че много вредни и опасни вещества могат да се съдържат във боите, декоративните предмети, играчките и мебелите.
Във бебешката стая не се препоръчва постилането на каквито и да било мокети и килими, защото те са прахосъбирачи. Най-добре е подът да бъде с паркет, ламинат или теракота.
В първите месеци до година детето спи обикновенно в стаята при родителите си, препоръчително е тази стая да е най-тиха и добре осветена.
Най-добре е да боядисате стените, вместо да използвате тапети, защото те са благодат за размножаването на акари и се използва лепило за поставянето им. По възможност използвайте алкидни или екологични бои, във всички останали се съдържат вредни елементи или вещества. Стените е добре да са боядисани в пастелни цветове, а не в ярки и контрастни нюанси. За защита на кърмачето от ярката слънчева светлина е хубаво да имаме възможност да приглушаваме осветлението, а пък комарниците са перфектният помощник за борба с насекомите.
Не бива в стаята да има цъфтящи цветя или саксии и тази стая се препоръчва да не е с климатик за да се намали максимално риска от проникване на вредни бактерии и микроорганизми.


Разположението на креватчето за бебето

Купете креватчето няколко месеца преди раждането и идването на пеленачето. Разопаковайте и оставете креватчето на проветриво място, за да се освободи напълно от миризми. Обърнете особено внимание на преградата и разстоянието между летвите, трябва да е по-малко от 6,5 см, за да не може да се заклещи бебето.
Леглото задължително не трябва да е изложено на пряка слънчева светлина и е необходимо да е на разстояние от уредите за отопление. Разположението му не трябва да е между врата, прозорец или нещо подобно, за да не е детето на течение. При избирането на креватче за бебето се препоръчва да не е твърде по-голям модел, защото новородените в началото харесват по-тясни пространства напомнящи им за утробата на майката. Независимо от това знаем, че всеки гледа в преспектива напред и сме с ограничени финансови възможности,  затова ако сте купили по-голямо креватче е хубаво да запълните излишното пространството с възглавница, одеялце или нещо подобно. За легълцето ще са ви нужни няколко комплекта спално белъо от естествена материя, като първоначално възглавница не е нужна, защото тя създава дискомфорт на детето. При закупуването на бебешки матрак, заложете на тези от био памук или естествен латекс, избягвайте матраците от полиуретан. Изперете предварително всичко за да сте готови за бебчето си.
При почистването на новозакупеното креватче или ако имате и нови мебели, за почистването им използвайте неутрален сапун или биопрепарат и топла вода, това важи и за цялостното почистване на дома Ви, забравете силните дезинфекциращи препарати.

Плотът за повиване

Плотът за преповиване е най-рационален и затова е добре да е поставен на креватчето или на стойка до него за удобство, по същият начин и шкафът с бебешките дрешки трябва да ви е под ръка. Като препоръка е хубаво шкафът или чекмеджетата с бебешките дрехи и аксесоари да се затварят плътно за да не събират домашния прах около бебето и да не прониква в дрешките на детето.
Много практично е да имате малък скрин или гардероб, където освен да слагате дрехите на детето можете върху него да поставите и плота за повиване, така всичко ще Ви е под ръка.


Стол за мама

Добре е също да помислите и за себе си, като майка. Изберете си голям и удобен стол, където да можете да се чувствате комфортно и да се отпускате докато кърмите бебчето или докато го приспивате. На пазара вече има доста модерни и комфортни предложения.


Аранжиране на бебешката стая

Можете да аранжирате бебешката стая семпло, но много удачно и полезно. Там бебето е необходимо да усеща спокойствие, но трябва също да му е също забавно и интересно. Наредете или налепете красиви фигурки на животни с които да може бебето да си общува и говори. Можете и да украсите с интересни стикери на цветенца, пчелички, колички и тн.
Залепете на тавана светещи звездички и ако имате подходящо място закачете връв с птички оригами, на детето ще му е много интересно и забавно да ги наблюдава. Можете да украсите накоя стена със ваши и на бебето снимки, за да може то да се научи бързо да разпознава татко и мама
Всичко зависи от Вас и вашето въображение!

Интересна информация и много съвети за бременни жени и кърмачки можете да прочетете в нашия Блог - https://renifashion.com/blog


Интересно видео ревю с дрехи за бременни от Рени Фешън.

ОЩЕ ПУБЛИКАЦИИ
КОМЕНТАРИ
НАПИШЕТЕ КОМЕНТАР

Изработка на онлайн магазин, оптимизация за google и дигитален маркетинг от www.WebIdeaBG.com